XIV. Zalaegerszegi Veterán Autó-Motor Találkozó és Túraverseny

XIV. Zalaegerszegi Veterán Autó-Motor Találkozó és Túraverseny

 

Idén 100-nál is több veterános nevezett a Zalaegerszeg-Nagylengyel-Nova-Páka-Bázakerettye-Pusztaszentlászló-Zalaegerszeg útvonalra. A 104.5 km-nek 9 órától vághattak neki a “versenyzők”. Egyenként rajtoltak előtte pár mondatban meséltek az autójukról. Természetesen itiner is volt az “üdvözlő” csomagban. A célállomásoknál feladatokat kellett teljesíteni (biciklis ügyességi verseny, kresz-teszt, elsősegély nyújtás…). Minden településen örömmel fogadták az oldtimereket étellel, itallal vendégelték a résztvevőket. Délutánra kisebb torlódás alakult ki a szervezés képzeletbeli autópályáján, de ettől eltekintve zökkenőmentesen zajlott le a szombati nap.

A motorok ccm, az autók különböző korkategóriába voltak sorolva. Minden csoport első 3 helyezettje díjazásban részesült. Este élőzenére vezethették le a még megmaradt feszültséget az öreg autók szerelmesei.

Vasárnap a szlalom verseny és az eredményhirdetés színesítette a találkozót. Minden résztvevő névre szóló bort is kapott az oklevele mellé.

A legfiatalabbak öreg Trabantokkal érkeztek. Sok ritkán vagy egyáltalán nem látott autó teljesítette a távot. Szerencsére az eső elkerült, a napsütés megtalált minket. A hangulat nagyon jó volt, aki kihagyta sajnálhatja. Jövőre találkozunk 😉

B.R.